Nov 17, 2012
2 notes

Les pautes per a xarxes socials de The Guardian, en català

[El diari britànic The Guardian va publicar, l’octubre de 2010, una sèrie de pautes per als seus treballadors a l’hora d’escriure en blocs, piular i fer servir les xarxes socials, enfocades a mantenir els estàndars editorials i ajudar a crear comunitats a la web de manera efectiva. Preparant una formació les he traduït al català i, donada la seva vigència, crec que és interessant compartir-les per si algú més en vol fer ús.]

Pautes per a periodistes que escriuen blocs o responen comentaris a www.guardian.co.uk

1. Participa en converses sobre el nostre contingut i assumeix la responsabilitat de les converses que comences.2. Centra’t en allò constructiu, reconeixent i recompensant les aportacions intel·ligents.3. No recompensis els comportaments disruptius amb atenció, sinó informa’n quan en detectis.4. Enllaça a les fonts de les dades o declaracions a què facis referència, i anima la gent a fer el mateix.5. Declara interès personal, si escau. Sigues transparent al voltant de les teves afiliacions, perspectives o la cobertura prèvia d’un tema o persona en particular.


6. Vés amb compte de no desdibuixar fets i opinions i tingues molt en compte de quina manera les teves paraules podrien ser (mal)interpretades o (mal)enteses.7. Anima els lectors a aportar perspectiva, coneixement addicional i expertesa. Reconeix les seves aportacions.8. Exemplifica els estàndards de la nostra comunitat en les teves aportacions per sobre i per sota de la línia.

[enllaç al text original en anglès]

Apr 8, 2010
0 notes
Dec 14, 2009
Notes
L’amenaça de la llibertat d’expressió a la xarxa arreu del món. Un web interessant!

L’amenaça de la llibertat d’expressió a la xarxa arreu del món. Un web interessant!

Nov 17, 2009
0 notes

Una campanya per ser copy a Remo

Eran tres candidatos pero sólo había un puesto. Y ese puesto de copy en Remo lo quería Dave N. Guillén a toda costa. ¿Qué hizo? Su propia campaña. ¿Efectividad? 100%. Ayer fue su primer día en la agencia.

Mientras se producía la cuenta atrás para la decisión de Remo, Dave N. Guillén empezó a hacer un blog contrarreloj. Lo llamó Mi vida con Remos, y contaba la vida de Dave, un chico que nació con remos en lugar de manos.

(llegit a Yorokobu)

About