Nov 18, 2012
0 notes

A qui vota Quim Monzó?

Un tuit de Quim Monzó…

Origina una conversa entre ell i Eduard Voltas, en què aquest li pregunta si farà públic a qui votarà:

Però tan sols un minut abans, algú ens havia donat una pista…

Tot i que, evidentment, el tuit d’Oriol Junqueras no compromet Monzó, obre alguns interrogants. Monzó ha dit a Junqueras que el votarà, i aquest -o qui li estigui gestionant el twitter en aquests moments- s’ha precipitat, sense tenir en compte que l’escriptor no vol fer públic el seu suport? O, sense tenir el seu suport assegurat, ERC vol capitalitzar l’entusiasme del tuit de Monzó?

Qui sap… De moment, una anècdota electoral més, que podem sumar a una llista encapçalada, sense cap dubte, per la rata badalonina que feia campanya contra el Partit Popular.

Sep 29, 2011
2 notes

A twitter, el periodisme es fa en temps real. Ahir vam tenir l’oportunitat de comprovar-ho amb l’anunci que el govern espanyol prioritzava el corredor central ferroviari en detriment del corredor mediterrani. Vicent Partal ho recull al seu blog (i m’alegra que citi un tweet meu).

Aug 20, 2010
0 notes
Apr 9, 2010
0 notes

Què n’ha de fer, una marca, dels “social media”?

Consumers are seeking ways to transfer their digital interactions into something tangible. Businesses, big and small, will find ways to not only cultivate social media audiences but weave their brands into the daily lives of consumers. Your business should aim to empower them, excite them, inspire them, and enable them to engage with your brand in a relevant, new and useful way that adds to their real-world experience.

Text complet a 6 Ways Brands are Using Social Media For Real-World Action, hi he arribat gràcies a la rser.

Això són només les conclusions, al text original hi ha sis bons exemples!

Jan 8, 2010
1 note

Els vicis a la xarxa

(via ideacreativa)

Dec 17, 2009
0 notes

The DIYist

No m’havia plantejat mai que les xarxes socials poguessin tenir alguna relació amb el bricolatge. Aquest article que enllaço (gràcies, de nou, a la roser) explica aquesta relació i dóna algunes claus sobre què és allò que mou la gent a entrar en una xarxa social o a compartir coses a internet.

Per mi, aquestes motivacions són el gran “quid” de la qüestió. Des de fa un temps està molt de moda entre diversos tipus d’organitzacions (empreses, però també iniciatives socials, ONGs, institucions culturals, etc.) tenir un perfil en alguna xarxa social, sobretot Facebook o Twitter. Però des del meu punt de vista, a la majoria els costa molt rentabilitzar aquesta presència a les xarxes, aquest “jo també sóc 2.0”, a nivell de notorietat o fidelització del públic, per no parlar ja, evidentment, de beneficis econòmics.

Entendre quins motius -psicològics, emocionals, de comportament, etc.- hi ha al darrere de tot plegat serà imprescindible per poder treure tot el suc d’aquesta “interacció” que se suposa que és tan útil, però que de vegades costa de creure.

Jul 9, 2009
Notes

Twitter no basta para la revolución

Article a El País sobre el paper d’internet i les xarxes socials en la revolució iraniana i en altres fets recents. Em quedo amb això:

"Nokia es, junto con Siemens, la empresa (Nokia Siemens Networks) que vendió a Irán la tecnología para filtrar y controlar las comunicaciones".

Jul 6, 2009
0 notes
Señora Montiel, le ruego que mantenga inactivo su twitter.

No, Sara Montiel no té twitter -que sapiguem-. La frase la va dir la presidenta de la comissió d’investigació d’espionatge a la Comunitat de Madrid, Rosa Posada, a la diputada d’IU Reyes Montiel, durant una sessió de l’Assemblea de Madrid, que la diputada retransmetia a través del seu twitter.

Ho recull El País en un article, on també diu que els diputats madrilenys s’apunten al carro de les xarxes socials mentre les webs de moltes organitzacions, com la de la mateixa Assemblea, continuen amb grans deficiències.

Mentrestant, la “moda” d’utilitzar internet per fer política ja no és només cosa de l’Obama i d’administracions autonòmiques, també s’estén als ajuntaments. És una bona eina per gabinets de comunicació amb poc pressupost (ejem). Molts regidors ja tenen blogs i fan servir el facebook, i tot fa pensar que l’ús de les xarxes socials per fer política local prendrà encara més importància de cara a les municipals del 2011.

About