Aug 11, 2013
0 notes
(…) Yo fui a cubrir informativamente la guerra y la guerra me cubrió a mí; una vieja historia, a menos, claro está, que nunca la oyeras. Yo fui allí con la ingenua pero honrada creencia de que uno debe ser capaz de mirar cualquier cosa, honrada porque la asumí y pasé por ella, ingenua porque no sabía, tenía que enseñármelo la guerra, que eras tan responsable por todo lo que vieses como por todo lo que hicieras. Lo malo era que no siempre sabías lo que estabas viendo hasta después, quizás años después.
HERR, Michael: “Despachos de guerra”. Anagrama: Barcelona, 1980.
Nov 18, 2012
0 notes

I ara, el New York Times: una guia per a xarxes socials de només 4 paraules

Ahir publicàvem, traduïdes al català, les pautes que The Guardian proporciona als seus periodistes a l’hora d’escriure en xarxes socials i blogs. Si bé les indicacions del diari britànic són només vuit frases -ni arriba a ser un decàleg-, les de l’americà The New York Times baten, sense cap dubte, el rècord de la brevetat. Només els calen 4 paraules:

USE COMMON SENSE, IDIOT

Més enllà de la ironia, el cert és que no tenen pautes per a les xarxes socials per al seu personal simplement perquè pensen que no els cal, tal i com explicava el juliol d’aquest any l’editor associat de gestió orientada als estàndards d’aquest diari, Phil Corbett:

S’han d’adonar que les xarxes socials són bàsicament una activitat pública, no una activitat privada, i que la gent sabrà que treballen per al Times, que són periodistes del Times, i els identificarà amb el Times. I per tant, només han de tenir això en compte i tenir cura de no fer res a les xarxes socials que soscavi la seva credibilitat.

Nov 17, 2012
2 notes

Les pautes per a xarxes socials de The Guardian, en català

[El diari britànic The Guardian va publicar, l’octubre de 2010, una sèrie de pautes per als seus treballadors a l’hora d’escriure en blocs, piular i fer servir les xarxes socials, enfocades a mantenir els estàndars editorials i ajudar a crear comunitats a la web de manera efectiva. Preparant una formació les he traduït al català i, donada la seva vigència, crec que és interessant compartir-les per si algú més en vol fer ús.]

Pautes per a periodistes que escriuen blocs o responen comentaris a www.guardian.co.uk

1. Participa en converses sobre el nostre contingut i assumeix la responsabilitat de les converses que comences.2. Centra’t en allò constructiu, reconeixent i recompensant les aportacions intel·ligents.3. No recompensis els comportaments disruptius amb atenció, sinó informa’n quan en detectis.4. Enllaça a les fonts de les dades o declaracions a què facis referència, i anima la gent a fer el mateix.5. Declara interès personal, si escau. Sigues transparent al voltant de les teves afiliacions, perspectives o la cobertura prèvia d’un tema o persona en particular.


6. Vés amb compte de no desdibuixar fets i opinions i tingues molt en compte de quina manera les teves paraules podrien ser (mal)interpretades o (mal)enteses.7. Anima els lectors a aportar perspectiva, coneixement addicional i expertesa. Reconeix les seves aportacions.8. Exemplifica els estàndards de la nostra comunitat en les teves aportacions per sobre i per sota de la línia.

[enllaç al text original en anglès]

Sep 29, 2011
2 notes

A twitter, el periodisme es fa en temps real. Ahir vam tenir l’oportunitat de comprovar-ho amb l’anunci que el govern espanyol prioritzava el corredor central ferroviari en detriment del corredor mediterrani. Vicent Partal ho recull al seu blog (i m’alegra que citi un tweet meu).

May 31, 2011
0 notes
Sabíeu la història que diu que les nenes són del papa i els nens, de  la mama? I la que parla de dues princeses que són mare i filla? I la  d’un nen que té tres anys, dues mares i una passió incontrolable pel  futbol? 
La família dibuixada
Un projecte fotoperiodístic en format web sobre la diversitat familiar

Sabíeu la història que diu que les nenes són del papa i els nens, de la mama? I la que parla de dues princeses que són mare i filla? I la d’un nen que té tres anys, dues mares i una passió incontrolable pel futbol?

La família dibuixada

Un projecte fotoperiodístic en format web sobre la diversitat familiar

Mar 28, 2011
1 note

Morir-se a la xarxa

Reportatge publicat el 13-03-2011 a Presència (suplement de l’Avui, El Punt, el Diari d’Andorra i el Diari de Balears).

Aug 20, 2010
0 notes

Un diari alemany experimenta amb la realitat augmentada en el seu suplement imprès. No sé si els diaris del futur seran així o no, però si més no, és curiós!

via allendegui via Columbia Journalism Review

Apr 30, 2010
0 notes
Feb 10, 2010
0 notes
Jan 19, 2010
1 note
Periodista es gente que le dice a la gente lo que le pasa a la gente.

Eugenio Scalfari

(vist al blog de Juan Cruz a El País)

Navigate
« To the past Page 1 of 2
About